Diktatura nesposobnih ogroman je rizik za državu i narod

Pres-konferencija 10.4.2013
11.04.2013
Sandra Bršec Rolih kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zaprešića
19.04.2013
Prikaži sve

Diktatura nesposobnih ogroman je rizik za državu i narod

Zanimljivo je stanje šoka u kojem se probudila nacija nakon nečega što inače nazivamo festivalom demokracije i izražavanje volje građana. Najprije su mediji, koji su inače pod kontrolom istog onog krupnog kapitala koji kontrolira hrvatsku političku elitu izbore proglasili izborima za plaću od 8 tisuća eura i poručili građanima da su obični magarci ako izađu na izbore, a sad se sablažnjavaju rezultatom i traže uzroke niske izlaznosti i završnog rezultata.

Pri tom prešućuju činjenicu da smo izabrali predstavnike stranaka koji su prije sveg zastupnici svojih ideoloških klubova, a ne predstavnike građana koji bi  trebali braniti hrvatske nacionalne interese u EU parlamentu. Rezultati su naravno šokantni, ali ne zbog tumačenja povratka HDZ-a ili odlaska SDP-a koji se ionako neće dogoditi.

 

Šokantno je da je HDZ zahvaljujući niskoj izlaznosti i poslušnosti svog biračkog tijela ostvario odličan rezultat,  a pri tom se sama stranka nije još ni mrvicu reformirala. Na čelu liste i stranke su ljudi čije afere još nisu riješene ili će tek biti objavljene. Presuda stranci zbog „muljanja“ s novcem u kampanjama još nije niti donesena i ta i takva stranka nas sad vodi u Europu…S druge strane samodostatni i samozaljubljeni SDP je očekivao da će blokirajući izborni sustav, onemogućujući i jednu iole ozbiljnu raspravu na državnoj televiziji (na jedino primjerenom za to – 1. programu!) doći do pobjedničkog izbornog rezultata i da će uljuljkano uživati još gotovo 3 godine u poziciji vlasti .

 Pri tom, i nakon završenih izbora i dalje nemamo odgovore što nas u Europskoj uniji čeka. Još uvijek ništa ne znamo što će biti s hrvatskim prirodnim resursima, što će ustvari građani dobiti od ulaska u Uniju i hoće li uopće išta dobiti. Za očekivati je da će se nešto slično ponoviti i na lokalnim izborima, da građane neće napustiti stanje šoka, da će izlaznost opet biti mala  i da će se opet čuditi starim i novim lokalnim šerifima i kako se dogodilo da nam ovakvi „čudaci“ vladaju?! Kako su i hrvatske stranke postavljene na način da su predsjednici stanaka gospodari života i smrti svojim saborskim zastupnicima i lokalnim dužnosnicima očekuje se dalje jačanje Milanovića i Karamarka i politika koji oni provode.  

Negativna selekcija koja se provodi u tim stankama i medijska blokada kojoj je bilo kakva potencijalna politička alternativa izložena dovest će do pune diktatorske dominacije buduće pobjedničke stranke, bio to SDP ili HDZ. Pri tom može se reći ponešto i u prilog diktaturi, ako je ona odgovorna, stručna i prosvijećena. Međutim diktatura nesposobnih, a okruženih hrpom sluga i poslušnika ogroman je rizik za državu i narod nad kojim dominiraju i kojeg navodno predstavljaju. Posljedica takve politike bit će da će postotak mladih koji žele napustiti Hrvatsku narasti sa sadašnjih 87% na 97% . 

I na kraju ćemo svoju budućnost i svoju djecu morati ići tražiti po Australiji i Novom Zelandu, jer ovakva Europa trenutno je izvor glavobolje i niti za dosadašnje Europljane ne predstavlja rješenje.

Damir Gašparović

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *