Predstavljaje kandidatkinje Sandre Bršec Rolih na HRT
08.05.2013
„Vremenska kapsula“ zvana HTV4
09.05.2013
Prikaži sve

Program

Zbog čega sam se kandidirala?

Problemi sa kojima se suočava Hrvatska utječu i na razvoj, odnosno trenutnu stagnaciju Zaprešića. Globalna kriza ne može biti izgovor za takvo stanje. Zaprešić može i treba napredovati u ekonomskom i svakom drugom pogledu. Zaprešić ima ljude, znanje i resurse da se odupre krizi. Želim da grad Zaprešić bude predvodnik pozitivnih procesa u Hrvatskoj. Samo ekonomskim razvojem, temeljenim na znanju, možemo poboljšati socijalni položaj svih građana. Građani to žele i zaslužuju jer za to imamo potencijale. Znam kako se to može postići. Zbog toga se i kandidiram za gradonačelnicu.

 1. Radna mjesta za mlade i briga za našu djecu.
  Zaprešić je grad mladih. To je naše veliko bogatstvo i prednost. Ne smijemo dopustiti da mladi odlaze. Zaprešić ne smije biti samo spavaonica. Učinit ću sve da Grad uredimo kao naš zajednički dom u kojem možemo i živjeti i raditi. Radit ću na proširenju vrtićkih kapaciteta, modernizaciji škola, uređenju dječijih igrališta i parkova. Mladi trebaju biti sigurni u našem Gradu.
 2. Stručnost, a ne podobnost.
  Živimo u vremenu u kojem se politika dobrim dijelom potrošila i kompromitirala. Korupcija, klijentelizam i nepotizam postali su, nažalost, dio naše svakodnevice. Odgovornost za to snose političke stranke na vlasti, kako na lokalnoj, tako i na držvnoj razini. To možemo mijenjati samo sa novim ljudima, stručnim, a ne podobnim i sa kvalitetnim funkcioniranjem institucija.
 3. Besplatno obrazovanje za sve.
  Obrazovanje je pretpostavka svakog napretka. Školovanje ne smije biti privilegija samo bogatih, već mora biti dostupno svima. Zalagat ću se za stipendiranje nadarenih učenika i učenika slabijeg socijalnog statusa, za edukaciju starije populacije građana u korištenju interneta i drugih novih tehnologija.
 4. Aktivnosti i skrb za umirovljenikeNaš grad Zaprešić mora stvoriti uvjete za mirnu starost svim svojim građanima. Ustrajat ću da se osigura kvalitetna i maksimalna dostupnosti zdravstvenih usluga, da se zajednica aktivno uključi u brigu i skrb za nemoćne i da se potiču udruge čiji rad pridonosi edukaciji, aktivnostima i uključenosti umirovljenika, kao i brizi o starijima.
 5. Branitelji
  Moderna Hrvatska država utemeljena je na vrijednostima Domovinskog rata. Ustrajat ću na njegovanju vrijednosti koje predstavljaju izvor hrvatske državnosti i brizi o braniteljima koji su ponos grada Zaprešića.
 6. Zaštita kulturne baštine i ekološka odgovornost.
  Bogata kulturna baština ne smije biti zanemarena. Njena obnova i očuvanje trebaju biti u funkciji razvoja i bolje turističke ponude Zaprešića, a ne u funkciji pojedinaca sa vlastitim interesima. Istovremeno, poučeni iskustvima iz prošlosti, ne smijemo temeljiti gospodarski razvoj na štetu zdravlja ljudi i zaštite okoliša. Razvoj moramo temeljiti na ekološki prihvatljivim tehnologijama.
 7.  Protiv nesigurnosti i netolerancije – Zaprešić kao europski grad i naš dom.
  Naša tradicija je europska. Naši sugrađani svjesni su svih persketiva koje nam pruža Europa. Zbog toga želim biti europska gradonačelnica europskog Grada. Europske vrijednosti koje su duboko ukorijenjene u našim ljudima, jamstvo su naše bolje i mirnije budućnosti. Želim biti gradonačelnica Grada u kojem neće biti nesigurnosti i netolerancije. Sigurna sam da to možemo postići zajedno.
 8. Gospodarski razvoj, a ne stagnacija i nazadovanje.
  Bogata gospodarska i industrijska tradicija Zaprešić je učinala prepoznatljivim gradom. Što je od toga danas ostalo? Malo ili gotovo ništa! Pogrešna privatizacija i korupcija ostavili su posljedice sa kojima se svakodnevno suočavamo. Ne želim gledati unazad. To prepuštam drugima. Moj pogled je usmjeren prema budućnosti. Ona može i mora biti bolja! Zajedno to možemo ostvariti.
 9. Građani kao partneri gradonačelniku, a javne službe za korisnike i opće dobro građana.
  Radimo zajedno za dobrobit Zaprešića, jer vlast postoji zbog građana! Opće dobro treba biti ispred osobnih probitaka. Javne službe trebaju biti na usluzi građanima. Svjesna sam da uvijek nije tako. Zalagat ću se da se to promjeni. Zaprešiću treba manja, ali učinkovitija administracija.
 10. Razvoj temeljen na znanju i suvremenoj tehnologiji, kao prevencija socijalnih problema.
  Globalizirani svijet prepun je izazova. Samo gospodarskim razvojem temeljenim na znanju i novim tehnologijama možemo osigurati ukupni društveni razvoj. Tebamo poboljšati opremljenost naših škola i razvijati visoko školske ustanove. Za to imamo sve preduvjete. Zajedno ih možemo i trebamo iskoristiti.
 11. Zaprešić kao europski grad
  Ulaskom u EU otvara nam se mogućnost povećanja investicija, a time i većeg zapošljavanja. Želim osigurati da svatko može dostojanstveno živjeti od svoga rada. No, trebamo biti pripremljeni i na neke loše stvari. To će ovisiti o nama koji ćemo voditi ovaj Grad, ali i vama, dragi građani. Pozivam vas da u našoj Domovini i ujedinjenoj Europi budemo zajedno za Zaprešić!
 12. Sport – u zdravom tijelu, zdrav duh.
  Hrvatska je spotska nacija. U tome grad Zaprešić ima posebno mjesto. Sigurna sam da u sportu možemo biti još bolji. Zalagat ću se za obnovu sportskih objekata i za veća ulaganja u sport, kako vrhunski, tako i rekreativni. Ulažući u sport, posredno ulažemo i u zdravlje. Organiziranjem gradske sportske organizacije potaknuo bi se razvoj sporta kroz ne samo gospodaranje nad prostorima već i organizaciju natjecanja, ulaganje u edukacije o pravilnoj prehrani, važnosti pravilnog načina vježbanja i o čuvanju zdravlja.
 13. Promet, povezanost sa Zagrebom.
  Zaprešić su vrata EU čija ćemo članica uskoro postati. Dobra prometna povezanost i blizina Zagreba, naša su prednost. Trebamo je, više nego do sada, koristiti za razvoj i napredak Zaprešića.
 14. Suradnja sa svim političkim opcijama, a na dobrobit Zaprešića
  Izbori su utakmica u kojoj pobjeđuje najbolji. Ako uz vašu pomoć pobjedim, koristit ću sve potencijale naših građana. U Zaprešiću ima mjesta za sve političke opcije. Kao gradonačelnica razvijat ću i poticati suradnju svih stranaka.

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *