EU izbori: Listu Pokreta za modernu Hrvatsku predvodi Damir Gašparević

Priopćenje za medije sa predstavljanja kandidata Pokreta za modernu Hrvatsku za EU parlament
28.04.2014
Lista Pokreta za modernu Hrvatsku koju predvodi Damir Gašparović
29.04.2014
Prikaži sve

EU izbori: Listu Pokreta za modernu Hrvatsku predvodi Damir Gašparević

Pokret za modernu Hrvatsku priopćio je danas kako će njihovu listu na izborima za Europski parlament voditi predsjednik Pokreta Damir Gašparević, “osvjedočeni borac za pravdu i radnička prava”, a na listi će biti i jedan od ključnih ljudi u obrani Hrvatske, general zbora u mirovini Ante Roso, te najbolji strijelac malonogometne reprezentacije Hrvatske svih vremena Robert Grdović.

Uz njih, na listi su i “ustrajni borci protiv zloporaba u privatizaciji i svakovrsnoj pljački hrvatskih građana” – Darko Petričić, Radovan Smokvina, Zvonimir Perić, Marijan Šuto, Mirjana Mihelja, Jozo Čabraja, Neven Botica te Tena Šamec, kaže se u priopćenju.
Pokret za modernu Hrvatsku smatra da su mediji u dosadašnjem tijeku kampanje pokazali “golemu zabrinutost” hoće li dosadašnji zastupnici u EU parlamentu ostati bez plaća od 11.000 eura, a hrvatskim građanima još nije poznato što je u njihovo ime ispregovarano i što je Hrvatska dobila ulaskom u EU.
Najavljuje da će ustrajati na analizi što nam je donijelo članstvo u EU, kao i na pravu građana da na novom referendumu iskažu svoje (ne)zadovoljstvo tim članstvom.
Pokret će ujedno inzistirati da hrvatski eurozastupnici svakog mjeseca tijekom pet godina mandata izdvajaju 5.000 eura u poseban fond za liječenje bolesne djece, za koje država pokazuje nedostatak sredstava i razumijevanja.
                                                                                                          Predsjednik Pokreta:  Damir Gašparović

 

Pogledajte članak u cijelosti na donjem linku:

EU izbori: Listu Pokreta za modernu Hrvatsku predvodi Damir Gašparević

 

Comments are closed.