Imamo puno bolji narod nego što imamo političare

POKRET DANAS U PREGRADI!
17.05.2014
Stranke opasnih namjera..
02.06.2014
Prikaži sve

Imamo puno bolji narod nego što imamo političare

Vladin prijedlog o podjeli na dvije statističke regije, Kontinentalnu i Jadransku, Gašparović je na konferenciji za novinare ocijenio lošom, ističući kako se Slavoniji može pomoći samo “poštenom regionalizacijom zemlje”. Upozorio je, naime, da se u Kontinentalnoj regiji nalazi i Zagreb, koji ima 102 posto prosjeka BDP-a u EU, dok je Slavonija na 34 posto.

Konferencija za novinare 'Pokreta za modernu Hrvatsku'“Izvjesno je da će oni koji su bogatiji lakše povući sredstva iz europskih fondova i da će Slavonija loše proći”, istaknuo je Gašparović. Upozorio je da je danas od slavonskih županija najniža stopa nezaposlenosti (26 posto) u Požeško-slavonskoj županiji, dok je u drugim slavonskim županijama viša od 30 posto. Ako se ti loši podaci žele promijeniti, potrebno je zemlju drugačije regionalizirati, poručio je.

Pozivajući se na studiju ekonomista Željka Lovrinčevića o regionalizaciji Hrvatske, koja je rađena za Vladu prije nekoliko godina, rekao je da se treba poslušati jedan od Lovrinčevićevih prijedloga po kojemu bi zemlja bila podijeljena na četiri regije koje bi obuhvaćale Slavoniju i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, središnju Hrvatsku, Primorje i Istru te Dalmaciju.

Gašparović je istaknuo kako je ponosan na Slavonce u ovim teškim trenucima uslijed katastrofalnih poplava, ocijenivši kako je poplava barem izbrisala “sve umjetne podjele na ustaše i partizane” kojima su političke elite, kazao je, pokušavale podijeliti narod jer ne znaju rješavati probleme.

“Imamo puno bolji narod nego što imamo političare. Vjerujemo da je to samo početak promjena u Hrvatskoj”, naglasio je.

Comments are closed.