OSTAJE LI HRVATSKA BEZ ŠUMA, VODA I POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA? Prijeti nam katastrofa!

Predstavljanje liste – Pokret za modernu Hrvatsku
21.05.2019
CRNI LABUDOVI I BIJELE OVCE
29.05.2019
Prikaži sve

OSTAJE LI HRVATSKA BEZ ŠUMA, VODA I POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA? Prijeti nam katastrofa!

Prijeti nam katastrofa!


Pokret za modernu Hrvatsku održao je u Zagrebu tiskovnu konferenciju na kojoj su kandidati s list za EU parlament govorili o stanju s hrvatskim prirodnim bogatstvima. Naime, Hrvatska je na najboljem putu da izgubi kontrolu nad svim svojim prirodnim bogatstvima.

Damir Gašparović, predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku istaknuo je da je Pokret još 2017. godine uputio otvoreno pismo premijeru Andrju Plenkoviću u kojem je između ostalog upozorio da su tri najveća hrvatska izvora vode prešla u strano vlasništvo.

Lipički studenac je iz nejasnih razloga Podravka prodala Slovencima, Sveti Rok su nakon stečaja preuzeli vlasnici iz Saudijske Arabije a Jamnicu je još Ivica Todorić stavio pod hipoteku stanih banaka a koncesiju je na istu tu Jamnicu prije tri dana Vlada prenijela na tvrtku Jamnica plus. Sukladno toj štetnoj politici hrvatskih Vlada, koncesijska naknada po litri vode iznosi svega 3 lipe.

Slična opasnost nadvija se i nad hrvatskim poljoprivrednim zemljištem. Zbog iznimno loše vođenih predpristupnih pregovora stranci već od 1. srpnja 2020. godine teoretski mogu preko noći postati vlsnici cijele Slavonije.

Veliko je pitanje što će masovni dolazak stranaca donijeti za naše proizvođače i hoće li oni uspjeti zadržati površine koje danas obrađuju. To je i jedan od razloga zašto se vrši tako veliki pritsak na slavonske općine da potpišu nove koncesijske ugovore s novim Agrokorom u trajanju od 40 ili 50 godina.

Damir Mihelić upozorio je da ništa bolja situacija nije niti s hrvatskim šumskim blagom.

Svakodnevno smo svjedoci prizora opustošenih padina i unatoč tvrdnjama Hrvatskih šuma i nadležnog ministarstva, hitno je potrebno krenuti u reviziju stanja kako bi dobili odgovor što se to uistinu događa. Čovjeka, građanina zabrinjava kada vidi da tvrtke za izvoz drvne građe dobijaju neuporedivo veću količinu drvne mase za izvoz nego preostali hrvatski proizvođaći namještaja i drvnih prerađevina za svoju proizvodnju.

Ella Delač, magistra i najmlađa na listi Pokreta istaknula je da je zastrašujuće ovo što smo danas čuli.

„Pitam sve one koji tvrde da su storili Hrvatsku, kakvu nam tu zemlju ostavljate“?!

Pozivam sve mlade da se ozbiljno uključe u ove izbore i politiku, nek se priključe i nama u Pokretu za modernu Hrvatsku - jer je zadnji čas da ju počnemo mijenjati! Ovako više ne može, na ovaj način još malo neće ostai ni jedan mladi čovjek u našoj domovini!

U Zagrebu, 5. svibnja 2019.

Comments are closed.