SDP ŽUDI ZA VELIKIM POSPREMANJEM: Situacija u kojoj bi se Davor Bernardić maknuo bila bi savršena da ta stranka ima uopće ozbiljnog alternativnog kandidata!

DRŽAVNA STRATEGIJA ZA XXI STOLJEĆE: Zemlja penzionera, konobara i nogometaša…
07.03.2018
“Za Agrokor spremni!”
08.03.2018
Prikaži sve

SDP ŽUDI ZA VELIKIM POSPREMANJEM: Situacija u kojoj bi se Davor Bernardić maknuo bila bi savršena da ta stranka ima uopće ozbiljnog alternativnog kandidata!

Ne morate biti socijaldemokrat niti glasač lijeve ili umjerene provenijencije da bise došli do zaključka da je u interesu hrvatskih građana i u hrvatskom interesu hitno sređivanje stanja u organizaciji koja bi trebali činiti hrvatski socijaldemokrati. Jer Hrvatskoj treba zdrava, jaka, konzervativna i socijalna politička opcija. Svaka vlast mora imati jasnu alternativu, što u današnjoj Hrvatskoj nije slučaj. Odumiranjem SDP-a jača jedino desni i anarhistički egzibicionizam što u konačnici niti narodu niti državi neće donijeti ništa dobro.

Davor Pedro Bernardić

Današnji hrvatski socijaldemokrati (doduše premalo i hrvatski i premalo socijaldemokrati) nastoje sva svoja nesnalaženja i posrtanja prebaciti na današnjeg predsjednika. Situacija u kojoj bi se Davor Bernardić maknuo bila bi savršena da ta stranka ima uopće ozbiljnog alternativnog kandidata. Međutim, nemaju. Sve što je bilo socijalno u stranci i poštovano u javnosti napustilo je stranku na različite načine nakon smrti Ivice Račana. I SDP je postala onakva stranka kakvom ju je doživljavao i kreirao mnogima neprežaljeni Zoran Milanović – čista liberalna tvorevina koju niti najmanje ne zanimaju problemi običnih građana i ljudi koji žive isključivo od svog rada.

Čak dapače, neki od najlošijih zakona na štetu običnih ljudi, od lošeg radnog zakonodavstva do katastrofalnih članaka ovršnog zakona donijela je tzv. „socijaldemokratska“ Vlada. Tzv. Socijaldemokrati u Hrvatskom Saboru jedni su od najčvršćih branitelja privilegija hrvatske političke elite, što nije tako ni čudno jer u zadnjim sazivima parlamenta obično svi SDP-ovi zastupnici imaju u prosjeku „tri dana“ radnog staža. I stoga ne znaju što bi sa sobom u slučaju izlaska iz politike.

Socijaldemokrati u Hrvatskom Saboru jedni su od najčvršćih branitelja privilegija hrvatske političke elite, što nije tako ni čudno jer u zadnjim sazivima parlamenta obično svi SDP-ovi zastupnici imaju u prosjeku „tri dana“ radnog staža. I stoga ne znaju što bi sa sobom u slučaju izlaska iz politike.

Ideologija i stvaran život

Jedino po čemu današnji „socijaldemokrati“ još uvijek stvaraju privid da su lijeva stranka jest povremeno stidljivo pozivanje na antifašizam, uz povremeno branjenje neobranjivih stvari i nedovoljno zastupanje važnosti socijalne pravde. Realno gledajući, to je aktivnost na nivou političke provokacije i dosjetke bez ulaženje u ključne probleme bilo kojeg hrvatskog građanina. Pri tom bavljenje nekim načelnim konvencijama koji pri tom sami nisu prihvatili kada su bili u poziciji moći isprazna je politička floskula koja bi inače trebala biti temeljni politički standard ozbiljne političke stranke i tek područje za javno djelovanje liberalnih opcija u rubnom političkom spektru.

Stoga, SDP-u treba hitan, ozbiljan i temeljit politički zaokret. Potrebno mu je vraćanje na smjer kojim ga je sustavno vodio Ivica Račan – da u Hrvatskoj mogu djelovati samo hrvatski socijaldemokrati i da se oni moraju baviti stvarnim životom hrvatskih građana. Moraju činiti sve da im osiguraju puno veću zapošljivost, ubrzani rast plaća, kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu uslugu, veće mirovine…

Moraju se baviti realnim problemima realnih građana. Onih koji danas razmišljaju o iseljavanju iz Hrvatske (ako se već nisu iselili), onih koji traže dobro plaćeni posao da ne moraju nikuda ići, onih koje pijavice iz pojedinih odvjetničkih ureda pljačkaju putem ovršnog zakona, onih koji žele živjeti kao sav normalan svijet u vlastitoj domovini. Ako to ne učine neće ih uskoro više na političkoj sceni uopće ni biti, a ako ne opstanu to samo znači da opstanak nisu niti zaslužili.

Comments are closed.