Imamo puno bolji narod nego što imamo političare
23.05.2014
VIŠE OD IGRE!
06.06.2014
Prikaži sve

Stranke opasnih namjera..

Iako trenutni rat premijera i bivšeg potpredsjedika Vlade zauzima naslovnice hrvatskih medija važno je ukratko analizirati  rezultate europskih izbora. Posljedice tih izbora će za Hrvatsku i sve njene građane biti duboke i dalekosežne, pa makar one u ovom trenutku nisu vidljive i potpuno su zasjenjene navedenim sukobom.

Ovaj puta u analizi valja početi od  onoga što se dogodilo u Europi! A u toj Eurospkoj uniji kojoj smo toliko težili već duže vrijeme pobjedu odnose sve desnije i sve ekstremnije stranke. Pa tako, dok smo se mi još zabavljali tko zna više čime, mađarski premijer je pri novoj inauguraciji izjavio kako su Baranja i Međimurje od uvijek bile i pripadale Mađarskoj, dok istovremeno u mađarskim školskim udžbenicima navodno piše kako u Jadranskom moru plivaju „mađarske“ ribe..

U većini tranzicijskih zemalja se zadnjih godina vodi borba za vlast između desnih i sve desnijih stranaka a trend se nastavio i u središtu Europske unije pa je tako u Francuskoj, zemlji na čiju je inicijativu Europska unija i stvorena, pobjedila ultra desnica vođena od Marine Le Pen. Iznimno su ojačali neonacisti u Njemačkoj i Velikoj Britaniji a stranke koje se suprotstavljaju doseljavanju stranaca jačaju u gotovo svakoj od članice..

Sagledavajući činjenicu da Europa ima 25 milijuna nezaposlenih i barem još 17 milijuna onih koji ne rade a na burzama nisu prijavljeni, uz ovako jačanje ekstremizma može se sasvim mirno reći da situacija sve  više podsjeća na Europu u drugoj polovini 30-ih godina 20-og stoljeća – znači u godinama prije zadnjeg velikog i užasnog rata!

Takve poruke moraju i nama u Hrvatskoj zvoniti na uzbunu. Jer je zastrašujuća činjenica da danas 87% mladih u ovoj državi želi napustiti svoju domovinu i krenuti.. Kuda? Tamo gdje će biti dočekani kao neprijatelji i ugnjetavači koji domaćim stanovnicima kradu radna mjesta?! Jer tako nekako ljudima u krizi to uvijek i izgleda..

I umjesto da konačno uključimo mozak, da objasnimo ljudima koliko je važno da izađu na sve pa i europske izbore, ti isti izbori u Hrvatskoj dožive fijasko. Izlaznost je niska, izborni prag iznimno visok i s automatizmom stvara dojam o velikoj uspješnosti i velikom povratku HDZ-a, iako o tom nema niti riječi! Nije se vratio HDZ među narod već se vratila njihova dobro organizirana  ekipa, koja bitno bolji razultat u broju dostignutih glasova ne bi postigla niti na parlamentarnnim izborima. SDP se pojavio na izborima izranjavan svojim sukobima i aferama i uz činjenicu da su mnogi među njima svjesno okrenuli glavu od svoje stranke koja im inače predstavlja sredstvo za ostvarenje dobrog života.

U takvoj konstelaciji odnosa profitirala je još samo  „Mis simpatičnosti“ koja u realnom životu nije u stanju riješti niti jedan problem niti jednog hrvatskog građanina! Priča o održivom razvoju obična je bajka u državi koja ima više umirovljenika nego zaposlenih, što će u konačnici dovesti do toga da će i ti zaposleni i ti umiovljenici zajedno „pasti travu“.

Ostali sudionici ove trke na kraju predstavljaju dekor demokracije – jer ili ste osuđeni da vas nitko ne gleda na 4. Programu HTV-a ili da tražite novac od istih onih kapitalista koji su upropastili Hrvatsku i koji plaćaju velike stranke, a ako to učinte – čemu ste onda uopće alternativa?

Na kraju se nameće zaključak – hrvatski građani se hitno moraju probuditi i progledati i shvatiti u kakvoj zemlji i kakvom svijetu žive! Jer pravljenje reda u vlastitoj domovini nema alternative! Nemamo kuda pobjeći, nemamo kuda otići, niti mi niti naša djeca, jer svijet oko nas postaje sve gore i opasnije mjesto za život!

Moramo se okrenuti sebi, izlaziti na izbore, gledati, slušati, glasati uvjetno rečeno za bilo koga ali svakako glastati! A ne svojom površnošću dovesti do toga da  6% građana Hrvatske donosi navodnu veliku pobjedu HDZ-u!  Još je najgore od sveg  da na izbore izlaze samo neosvješteni sektaši i „oldtimeri“  koji još nisu spoznali činjenicu da su umrli i dug Tito i Franjo Tuđman pa onda jedni glasaju za jednog, drugi glasaju za drugog a mi koji si utvaramo da smo“normalni“ moramo se ili hitno seliti iz vlastite domovine ili konačni, hitno i nepovratno početi mijenjati svijet oko sebe..

Comments are closed.