Tiskovna konferencija Pokreta za modernu Hrvatsku „Dosta je bilo obmana i laži“

Konferencija za novinare Pokreta za modernu Hrvatsku
02.09.2016
VEČER SVJETLA I NADE!
09.09.2016
Prikaži sve

Tiskovna konferencija Pokreta za modernu Hrvatsku „Dosta je bilo obmana i laži“

Priopćenje s tiskovne konferencije Pokreta za modernu Hrvatsku  

„Dosta je bilo obmana i laži“

 

Dok velike i manje stranke obećavaju građanima riješenje problema s ovrhama i blokiranim građanima i iizmišljaju „slabe banke“ i snižavanje troškova ovrha, tzv. tehnička Vlada RH priprema novi namet na tu najugroženiju skupinu hrvatkih građana.

O čemu je riječ, govorio je Predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku Damir Gašparović.

 

IMG_9188Gašparović je prvo prisutne podsjetio na povijest kako su u Hrvatskoj provođene ovrhe.

Prije petnaest godina građani su plaćali svoj dug uvećan samo za kamate i eventulano po tužbi tvrtke – vjerovnika minimalne sudske troškove.

Kako se građani nisu bunili, da je to izvor dobre zarade prvo su se sjetili javni bilježnici te su u sustav provođenja ovrha uključeni oni te su u pravilu trošak „vjerodostojne isprave“ naplaćivali oko 170 kuna.

Naravno, kada su drugi osjetili da se građane može „guliti“ bez posljedica, u sutstav su uvedeni veliki odvjetnički uredi, tako da je danas čest slučaj da građani za dug od 300 kuna moraju platiti 1100 kuna odvjetničkih troškova, 170 kuna za javnog bilježnnika a svoj dio kolača namirisala je i FINA te i ona naplaćuje „odokativni“ iznos koji najčešće dosiže nekoliko stotina kuna.

 

 

No, s obzirom da čak 1 milijun građana koji su pogođeni ovrhama i dalje šuti, Vlada Zorana Milanovića ukinula je zastarni rok tako da u buduće možete očekivati da vam na naplatu, uz sve ove troškove dođu i računi koje ste platiti prije 10 godina ali za to nemate dokaz!

 

Svjesni težine ovog problema, Mi u Pokretu za modernu Hrvatsku pripremili smo riješenje – 5 koraka protiv ovrha! Ključne stvari su – uvođenje zastarnog roka od dvije godine, te svi stariji dugovi moraju biti

 

brisani, uz ograničavanje provođenje ovrha na jednu a ne pet institucija, uz maksimalni trošak ovrhe od 10% glavnice.

 

Na žalost, dok gore navedene stranke daju lažna i neporvediva riješenja za ovaj problem, HDZ-Mostova Vlada priprema novi udar na građane.

Naime, Vlada Tihomira Oreškovića namjerava po hitnoj proceduri donijeti odlluku kojom bi dala državnnim i lokalnim tijelima i intitucijama mogućnost „prodavanja duga“. Što znači da smo došli do toga da bi država bilo kakav dug građana mogla mirno prodati raznim utjerivačima dugova!

Karikirano, s obzirom da je pod njenom ingerencijom i zatvor u Remetincu, mogli bi sami organiziriati Agenciju za utjerivanje dugova s „provjernim“ kadrovima!

 

Pokret za modernu Hrvatsku zahtjeva hitnu primjenju mjera „5 koraka protiv ovrha“ kako bi se zaustavila pljačka građana i uništavanje same supstance hrvatskih građana i hrvatskog naroda, te još hitnije zaustavljanje još luđe ideje o državnim utjerivačima dugova!

 

 

Pokret za modernu Hrvatsk

Predsjednik:

Damir Gašparović

 

Kontakt:

Damir Gašparović, predsjednik

098 34 24 90

pokret.hr@gmail.com

Comments are closed.