Pokret za modernu Hrvatsku traži zabranu skupa “Hod za život”

Lista za izbore za Eurospki parlament
19.04.2019
DIP: ‘Hod za život ne krši izbornu šutnju, ali …’
21.05.2019
Prikaži sve

Pokret za modernu Hrvatsku traži zabranu skupa “Hod za život”

Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je od Državnog izbornog povjerenstva da zabrani skup "Hod za život" na dan predizborne šutnje. DIP je zahtjev odbio jer to nije u njegovoj nadležnosti - on može samo kazniti one koji prekrše šutnju. Naknadno kažnjavanje, smatraju u Pokretu, nema smisla jer se na taj način, kažu, pogoduje određenim kandidatima.

Pokret za modernu Hrvatsku poziva DIP da, sukladno svojim obvezama štićenja ravnopravnosti svih u postupku izbora, hitno zabrani održavanje Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na dan izborne šutnje, 25. svibnja.

Ne ulazeći u poruke koje će taj skup poslati, očito je u pitanju agresivna promidžba koja predstavljanje pogodovanje jednom krugu kandidata u izborima za Europski parlament, koje bi mogli poimence pobrojati, navodi Pokret u svojem zahtjevu misleći pritom očito na konzervativne kandidate bliske organizatorima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

"Pokret za modernu Hrvatsku ne ulazi u sadržaj poruka koje će biti predstavljene, već traži od DIP-a osiguranje ravnopravne izborne utakmice, koju na dan predizborne šutnje nitko ne smije prekršiti. Hod za život može se održati u tjednu ranije ili u bilo kojem tjednu nakon izbora za Europski parlament, ali nikako na dan predizborne šutnje", poručuje Pokret za modernu Hrvatsku.

Comments are closed.