Pokret za modernu Hrvatsku traži da DIP zabrani Hod za život na dan izborne šutnje

DIP: ‘Hod za život ne krši izbornu šutnju, ali …’
21.05.2019
Hrvatska je na putu da izgubi kontrolu nad svim svojim prirodnim bogatstvima!
21.05.2019
Prikaži sve

Pokret za modernu Hrvatsku traži da DIP zabrani Hod za život na dan izborne šutnje

AGRESIVNA PROMIDŽBA

Smatraju da se radi o promidžbi dijela kandidata na izborima za Europski parlament.

Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je u utorak od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da zabrani održavanje Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na dan izborne šutnje, 25. svibnja, jer smatra kako se radi o promidžbi dijela kandidata na izborima za Europski parlament.

'Hod za život': Željka Markić na dan izborne šutnje marširat će protiv pobačaja

Pokret za modernu Hrvatsku poziva DIP da, sukladno svojim obvezama štićenja ravnopravnosti svih u postupku izbora, hitno zabrani održavanje Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na dan izborne šutnje, 25. svibnja.

Ne ulazeći u poruke koje će taj skup poslati, očito je u pitanju agresivna promidžba koja predstavljanje pogodovanje jednom krugu kandidata u izborima za Europski parlament, koje bi mogli poimence pobrojati, navodi Pokret u svojem zahtjevu misleći pritom očito na konzervativne kandidate bliske organizatorima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Pokret za modernu Hrvatsku ne ulazi u sadržaj poruka koje će biti predstavljene, već traži od DIP-a osiguranje ravnopravne izborne utakmice, koju na dan predizborne šutnje nitko ne smije prekršiti.

Hod za život može se održati u tjednu ranije ili u bilo kojem tjednu nakon izbora za Europski parlament, ali nikako na dan predizborne šutnje, poručuje Pokret za modernu Hrvatsku.

Organizatori akcije Hoda za život, obitelj i Hrvatsku objavili su plan za ovogodišnje povorke, koje će u Osijeku i Rijeci hodati 18. svibnja, a u Zagrebu, Splitu i Zadru 25. svibnja, na dan izborne šutnje, odnosno dan uoči izbora za Europski parlament.

Comments are closed.