Priopćenje za medije sa okruglog stola  Pokreta za modernu Hrvatsku
17.07.2015
Folklorno društvo ili konzervativna kontrarevolucija?
23.01.2016
Prikaži sve

Kada Sava krene prema Brodu..

 

Danas je dio članova Pokreta sudjelovao u predstavljanju koalicijske liste Uspješna Hrvatska u Slavonskom Brodu. Prva na listi Uspješne Hrvatske je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor dok je drugi na listi predsjednik našeg Pokreta za modernu Hrvatsku, Damir Gašparović. Naše sudjelovanje je inače dogovoreno sa strankom Naprijed Hrvatska.

Danas su se od naših članova s liste predstavili kolegica Mirjana Mihelja, te kolege Tomislav Komljenović, Ivo Krištić i Damir Gašparović

Pri tom je bilo vidljivo naše nastojanje za popravkom svih segmenata života ne samo Slavonaca iz V. izborne jedinice već svih građana Hrvatske.

Mirjana Mihelja kao sindiklana aktivistica istaknula je težak položaj hrvatskih vozača koji su godinama u Hrvatskoj bili prijavljivani na minimalnu plaću te egzodus koji se događa zadnjih mjeseci i njihovo napuštanje Hrvatske. Naš cilj je uređena država u kojem će se svakom isplatiti u njoj ostati i od svog rada živjeti.

Kolega Tomislav Komljenović je naglasio potrebu osigranja radnog mjesta svakome te da Hrvatska (za koju se i on u ratu borio!) ne može biti država privilegija već država koja omogućava zaposlenje i dobar život svakom svom građaninu.

Šesti s naše liste, novinar Ivo Krištić govorio je o svom porijeklu iz Orašja i činjenici da su desetine Hrvata iz Bosanske Posavine morale napustiti svoj dom a da se to olako prešućuje i zaboravlja, a svako se ima pravo vratiti na svoju rodnu grudu. To je ono zašto će se i on sustavno zalagati.

Isto tako je podsjetio da postoji predviđeno riješenje o izgradnji teretnog kanala Sava-Sava s bosanske strane rijeke i to je jedini način da se katastrofalne poplave od prošle godine ne ponove.

Damir Gašparović je posebno istaknuo strašno stanje s masonim napuštanjem Slavonije. Mladi u nedostatku perspekitve u svojoj domovini odlaze putem Njemačke, Irske, Kanade.. Danas u Dublinu živi deset tisuća mladih Slavonaca, a toliko ih više gotovo nema niti u jednom slavonskom gradu. Istaknuo je na kraju da iako u svakom sazivu Hrvatskog sabora budu izabrana 24 slavonska zastupnika, Slavonija tamo uistinu nema svog predstavnika i zagovornika a što će u njemu sigurno dobiti..

Lijepa su bila današnja druženja s Brođanima, od tržnice i korza do kafića i stračkih domova, moglo se osjetiti koliko su im iskreni razgovori i pouzdani predstavnici potrebni.

 

ZA BOGATU SLAVONIJU U USPJEŠNOJ HRVATSKOJ!

 

Comments are closed.