Priopćenje za medije sa press-konferencije Pokreta za modernu Hrvatsku

Priopćenje za medije sa predstavljanja kandidata za EU parlament
27.03.2013
EU izbori – financijski izvještaj – promidžba Pokret HR
05.04.2013
Prikaži sve

Priopćenje za medije sa press-konferencije Pokreta za modernu Hrvatsku

jer Hrvatska je najvažnija!

ZAGREB, 28. ožujka 2013. –  U prostorijama  stranke Pokret za modernu Hrvatsku održana je press-konferencija na kojoj je predstavljena izborna lista stranke i stavovi za koje će ljudi s liste Pokreta zalagati  u Europskom parlamentu.

Kandidate je predstavio predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku Damir Gašparović ističući kako je riječ o ljudima koji su svatko u svom području pridonijeli boljitku Hrvatske i osobno se založili za otkrivanje niza negativnosti, borili se protiv korupcije i svojom stručnošću nastoje promijeniti postojeće stanje.

Damir Gašparović je ustvrdio kako još postoji niz pitanja koja vape za odgovorima, naročito u trenutku kad Hrvatska postane dio EU. Podsjetio je na nedoumice oko moguće rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, nejasnim stajalištima oko prodaje izvora pitke vode i hrvatskih šuma, a za ZERP koji nikada nije ni zaživio, ustvrdio je da će postati nebitan u trenutku ulaska u EU, pa će u našem moru svatko moći izlovljavati ribu koliko i kako želi. Gašparović smatra da su se domaće vlade olako odrekle brodogradnje koja u hrvatskom izvozu sudjeluje s velikih 15 posto, što će nam dodatno smanjiti pokrivenost uvoza izvozom. Također je nejasno postoje li modeli eventualnog izlaska iz EU nakon određenog roka.

„Trebaju li nam jači  razlozi za našu listu od ovih?“ – upitao se Damir Gašparović, ističući kako ipak postoje i objektivne pogodnosti za Hrvatsku, od velikog otvorenog tržišta od 500 milijuna potrošača za naše proizvode, preko činjenice da Hrvatska može postati prometni ulaz za proizvode iz Dalekog istoka u EU.

Ali EU neće riješiti nijedan naš problem, tamo nema čarobnih štapića, to ćemo morati uraditi sami.“ – ustvrdio je Gašparović.

S liste broj 23. na kojoj su budući zastupnici iz Pokreta za modernu Hrvatsku, govorili su također i Sulejman Tabaković o mogućnostima rušenja nezakonite pretvorbe, Darko Petričić o korupciji i kriminalu, od čega nije pošteđena ni EU, te umirovljeni general Ante Roso, koji je istakao ukorijenjenu hrvatsku tradiciju republikanizma za što se i dalje treba svesrdno boriti na sve načine, čime je zapravo još jednom potvrdio slogan Pokreta HR: „Hrvatska je najvažnija“.

 

U Zagrebu, 28.03. 2013.

                                                                                                          Predsjednik

                                                                                                          Damir Gašparović

 

 

Comments are closed.