Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću

Slovenski poučak: Što se više inate, sve gore prolaze
04.07.2017
DA BROZ NIJE POBIJEDIO…
04.09.2017
Prikaži sve

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću

Pokret za modernu Hrvatsku traži da se objave kupoprodajni ugovori s Inom i HT-om te PIK-ova koje je kupio Agrokor


Ta stranka traži i hitnu reakciju države zbog prelaska tri najveća izvora pitke mineralne vode u ruke strancima, navodeći da je riječ o Jamnici, Lipičkom studencu i Svetom Roku

Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je u nedjelju u otvorenom pismu od predsjednika Vlade da objavi kupoprodajne ugovore između države i Ine, HT-a te PIK-ova koje je kupio Agrokor.

Ta stranka traži i hitnu reakciju države zbog prelaska tri najveća izvora pitke mineralne vode u ruke strancima, navodeći da je riječ o Jamnici, Lipičkom studencu i Svetom Roku.

Kako bi Hrvatska mogla krenuti dalje, Pokret za modernu Hrvatsku u svom pismu, koje potpisuje predsjednik Pokreta Damir Gašparović. od premijera traži: "Hitno objavljivanje kupoprodajnog ugovora između hrvatske države i Deutsche Telekoma po kojem je kupac imao obvezu reinvestirati akumuliranu dobit u Republiku Hrvatsku što nije napravljeno a riječa je o iznosu koji nije manji od 10 milijardi kuna".
Također traži "hitno objavljivanje kupoprodajnog ugovora o preuzimanju Ine od strane MOL-a po kojem je kupac imao obvezu investiranja u kompaniju kako bi bilo vidljivo je li taj ugovor uopće poštovan" te hitno objavljivanje "kupoprodajnih ugovora između Republike Hrvatske i tvrtke Agrokor kojima su navedenoj kompaniji prodavani poljoprivredni kombinati 'za jednu kunu' kako bi hrvatski građani mogli doznati u kakvom je statusu 32 tisuće hektara najboljeg poljoprivrednog zemljišta", stoji u pismu.

Pokret za modernu Hrvatsku navodi da su svi ti ugovori - ako ih kupci nisu poštovali - ništavni te da se na osnovu toga sve te kompanije i imovina mogu vratiti u vlasništvo Republike Hrvatske.

"Isto tako, Pokret za modernu Hrvatsku je izrazio zabrinutost zbog toga što su u nekoliko posljednjih mjeseci tri najveća hrvatska izvora pitke i mineralne vode (Jamnica, Lipički studenac i Sveti Rok) prešli u ruke stranih vlasnika, te zahtijeva od premijera provjeru okolnosti pod kojima se to dogodilo i dodatnu zaštitu nacionalnih interesa kada su u pitanju izvori pitke vode", navodi se, među ostalim, u pismu.
Pokret za modernu Hrvatsku na kraju ističe da se sve gore navedeno događalo za vrijeme svih hrvatskih vlada, ali da je sadašnji predsjednik Vlade u prilici preispitati sve što se dogodilo i povući odlučne poteze sa svrhom zaštite interesa same Republike i svih njezinih građana.

Comments are closed.