Ako se za 22 kilograma graha dobije godinu dana zatvora.

Za 850 tisuća kilograma graha Ivo Sanader bi trebao dobiti 38 636 godina zatvora!

Fred Matić se vraća?
11.03.2016
“Hrvatska može bolje” – ili dan dobrog osjećaja koji ništa nije promijenio u Hrvatskoj
07.06.2016
Prikaži sve

Ako se za 22 kilograma graha dobije godinu dana zatvora.

Za 850 tisuća kilograma graha Ivo Sanader bi trebao dobiti 38 636 godina zatvora!


Prošli tjedan hrvatski sudovi su donijeli dvije fantastične presude u ime Republike Hrvatske, ili kako bi to nekada rekli – U ime naroda.
Prošli tjedan hrvatski sudovi su donijeli dvije fantastične presude u ime Republike Hrvatske, ili kako bi to nekada rekli – U ime naroda.

Najprije je osječki županijski sud presudio bivšim čelnicima Policijske uprave Vukovarsko-srijemske uglavnom za razna (očito) blaga i neznatna djela koja možda nisu niti za službenički sud jer je u konačnici najteža presuda – godinu dana bezuvjetnog zatvora dobio bivši zamjenik načelnika policijske uprave. Inkriminacija za koju je dobio godinu zatvora jest da je uzeo „mito“ od 22 kilograma graha koji mu je inače trebao za stranačku proslavu 1. Svibnja a ne za vlastite potrebe. 

Po tržišnoj cijeni to bi bilo krivično djelo teško 440 kuna. Pri tom sam potpuno siguran da je više novca potrošio u životu plaćajući kavu navodnom dobavljaču graha nego što se okoristio u tako velikom iznosu. Danas nećemo puno analizirati tko je u stvari organizirao višemjesečno  praćenje policajaca i u čijem interesu (iako su svi bili iz iste političke stranke!). Makar je i ta tema više nego zanimljiva. Policajac Mato K., koji je dobio godinu dana zatvora prošao je sva hrvatska bojišta počevši od Borova Sela i nema kuću s bazenom, vikendicu, BMW ni Mercedes. Ali ima dušu a kako se čini i moćne neprijatelje jer inače mu se ovo s grahom  ne bi ni dogodilo.

Istoga dana, u središnjoj metropoli Lijepe naše, za inkriminaciju od 17 milijuna kuna, iako postoje živi svjedoci koji su isporučili taj novac, odgođena je presuda bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu. Odgoda je omogućila sutkinji da bez tereta čeka rezultate natječaja za predsjednicu županijskog suda u Zagrebu a samom bivšem premijeru miran odlazak u London na arbitražu između Hrvatske i MOL-a gdje će mirno svjedočiti protiv interesa Hrvatske a za svoj interes. Pri tom se naravno daleko u drugi plan gura i Sanaderova inkriminacija da je za prodaju INA-e uzeo mito u iznosu od 10 milijuna eura (76 milijuna kuna)!

Kako bismo stvar pretvorili u realne odnose i stvorili balans u hrvatskom pravosuđu i ujednačili sudsku praksu, pretvorit ćemo Sanaderove inkriminacije u grah. Pa tako, iznos mita za zagradu u Planinskoj za koju mu se sudi pretvoren u kilograme graha iznosio bi 850 tisuća kilograma . Još pogubnije ujednačavanje sudske prakse bilo bi kada bi u grah pretvorili 76 milijuna kuna koje je bivši premijer prema optužnici i svjedočenju svog bivšeg prijatelja Roberta Ježića dobio za predaju upravljačkih prava Mađarima nad INA-om. Za 76 milijuna kuna mogli biste kupiti tri tisuće i osam stotina tona graha – cijelogodišnju proizvodnju graha u Republici Hrvatskoj.

Sudska praksa preko leđa policajca Mate K. pokazuje slijedeće: Ako se za 22 kilograma graha dobije godinu dana zatvora. Za 850 tisuća kilograma graha Ivo Sanader bi trebao dobiti 38 636 godina zatvora;

Gore navedena sudska praksa bi za slučaj MOL našem bivšem premijeru trebala donijeti 172 tisuće 727 godina zatvora.

Stoga predlažemo da se, ujednačavajući sudsku praksu u cijeloj Republici Hrvatskoj, uz naravno Ustavni uvjet da su svi građani pred sudom isti i jednakopravni i željom mnogih hrvatskih političara da insitucije pravne države rade svoj posao,  za obračunsku valutu umjesto eura, kuna i sličnih valuta podložnih inflaciji uzme 22 kilograma graha, što je ujedno ekvivalent godine dana zatvora.

  Takva mjera osigurat će sreću, radost i prosperitet svog hrvatskog naroda i cjelokupne nam hrvatske domovine te posebno ushićenje poštenih  i smjernih hrvatskih političara i tajkuna.

Comments are closed.